Carnaval kleding

Het is weer carnaval, alaaf. Iedereen gaat weer bont gekleed de straat op en om in die mensenmenigte op te vallen, is nog niet zo makkelijk. De meest uiteenlopende kostuums komen voorbij. Van hele eenvoudige creaties tot zeer bijzondere carnaval kleding. Hoe kies je nou zoiets leuks uit?

Wat is carnaval?
De oorsprong van carnaval ligt bij het katholieke geloof. Veertig dagen voor Pasen werd er gevast zodat de dood en de opstanding van Christus op een bijzondere manier herdacht kon worden. Om deze periode, waarin er gevast werd, goed door te kunnen komen werd er vlak voor de Aswoensdag een feest gevierd. Aswoensdag was de dag waarop het vasten begon. Dit feest is het huidige carnaval, echter is de betekenis hiervan met de jaren veranderd. Zoals het vroeger ging om nog even feest te vieren voordat de mensen sober gingen leven, is het nu vooral een feest van gek doen, mooie praalwagens en veel bier drinken. Een van de hoofdelementen van het feest bestaat uit de echte carnaval kleding. Aangezien er vooral in het zuiden van Nederland veel katholieke mensen woonden, is carnaval vandaag de dag vooral in die streken erg populair.

10041276

Thema kleding
Carnaval kleding kan werkelijk van alles zijn. Het kan gek zijn, maar het kan ook refereren aan personen die echt geleefd hebben en personages die bedacht zijn in boeken, stripverhalen of films. Als je op zoek bent naar carnaval kleding kan je het beste beginnen met het bedenken van een thema. Houd je van geschiedenis? Dan is misschien een middeleeuws kostuum iets voor jou, maar je kunt ook denken aan Grieken en Romeinen, cowboys en indianen en wat denk je van de vroegere holbewoners? Er zijn zeer veel verschillende thema’s te bedenken. Sprookjes, piraten, Disney, Halloween, superhelden, bekende televisiesterren, science fiction, beroepen en zelfs gebruiksvoorwerpen en voedsel. Het leuke voordeel van carnaval kleding is dat het eigenlijk niet te gek kan zijn. Je loopt nooit voor paal (tenzij je deze aantrekt) en als je wilt, kun je zelfs iets uitzoeken waardoor niemand je herkent.

Carnaval kleding kopen
Als je kleding voor carnaval wilt kopen, kan je op zeer veel plaatsen terecht, zowel online als in fysieke winkels. Hier vind je een ruim aanbod in verschillende soorten verkleedkleren waar je lekker tussen kunt kijken. Het voordeel is dat je in bijna één oogopslag kunt zien wat er zoal wordt aangeboden. Daarbij is er keuze tussen de dure carnaval kleding en de wat goedkopere outfits die er allebei hartstikke leuk uitzien.

Andere gelegenheden
Carnaval kleding hoef je niet enkel te kopen als het carnaval is. Het is ook leuk om iets aan te schaffen voor een themafeest, voor Halloween of voor een ander leuk feestje waarbij je eens lekker gek mag doen. Ook kinderfeestjes zijn een leuke aanleiding om carnaval kleding uit te zoeken. Kinderen vinden het vaak erg leuk om in de huid te kruipen van iets of iemand anders wat een feestje tot een groot succes zal maken als ze hier de mogelijkheid voor hebben.