carnaval outfit

Het is weer carnaval en iedereen trekt de straat op om feest te vieren. Mensen in een zelfgemaakt carnaval outfit, mensen die eruit zien als bekende televisiesterren, mensen die zo uit een horrorfilm lijken gestapt en feestvierders die je niet eens meer herkent door het pak wat ze dragen. Carnaval is voor jong en oud en iedereen mag uit de kast trekken wat hij of zij wil.

10041731

 

De oorsprong van carnaval
Carnaval wordt vooral in het zuiden van Nederland gevierd. Ook in de rest van Nederland zijn dorpen en steden die hier actief aan meedoen, maar wanneer het feest losbarst, is heel zuidelijk Nederland in feeststemming. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat carnaval een van oorsprong katholiek feest is. Het katholieke geloof had vooral voet aan wal gezet onder de grote rivieren van ons land, waardoor daar vandaag de dag nog steeds de meeste carnavalsvierders een echte carnaval outfit uit de kast trekken. In de veertig dagen voor Pasen hadden de katholieken een vastentijd. In deze tijd leefden ze soberder dan normaal en om deze periode door te komen, hielden ze voor aanvang een groot feest, het carnaval. Ook vandaag de dag wordt dit feest nog in alle uitbundigheid gevierd en ook al is voor velen de echte betekenis ver weg gezakt, het feest blijft enorm populair.

De verschillende onderwerpen voor je carnaval outfit
Heel vroeger, in de middeleeuwen, kenden ze ook al het fenomeen je te verkleden voor een feestje. Toen heette dit een gemaskerd bal. De gasten zagen er prachtig uit en hielden allemaal een masker voor hun gezicht waardoor ze niet goed herkenbaar waren. Vandaag de dag doen we dit nog steeds, alleen gaan we hierin een stapje verder dan de nette heren en dames van de vroegere tijd. In plaats van een masker, hebben we nu de mogelijkheid ons geheel in een andere kostuum te steken. Een carnaval outfit kan verbonden zijn aan verschillende onderwerpen. Je kunt je kleden zoals de dames en heren uit de middeleeuwen, maar ook zoals de Romeinen en de Grieken, zoals de cowboys en indianen of zoals de bevolking in het Midden-Oosten. Je kunt je kleden alsof je rijk bent, of juist alsof je in geen tijden een cent hebt gezien. Je kunt je kleden als fantasiefiguren of als bekende mensen die echt bestaan hebben. Wil je er niet uitzien als iemand, maar liever als iets, kijk dan eens bij de carnaval outfits waarbij je lijkt op eten of een gebruiksvoorwerp.

Een fout carnaval outfit
Met carnaval kan alles. Wil je er lekker fout bijlopen, dan moet je dat vooral doen. Misschien vind je het leuk om een paar dagen als travestiet rond te lopen, of wil je wel eens weten hoe het is om naakt je rondes door de straat te doen. Dit laatste doe je natuurlijk niet echt, maar daar zijn speciale naaktpakken voor bedacht. Je kunt ook iets dragen wat normaal verboden zou zijn, zoals een potloodventerpak of je lekker voordoen als een hele opwindende Chippen Dale. Een carnaval outfit vinden die bij je past lukt altijd. Er is zoveel keuzen, dat je nooit misgrijpt.