carnavals kleding

Carnaval is al oud. Het feest, wat zijn oorsprong heeft als zijnde een katholiek feest om de aankomende vastendagen voor Pasen te vieren, heeft tegenwoordig voor velen een andere betekenis gekregen, maar dat betekent niet dat de feestvreugde er minder om geworden is. Zodra carnaval in aantocht is begint het enthousiasme al voelbaar te worden en de carnavals kleding wordt weer overal vandaan gehaald. Als wat zal je dit daar weer eens verkleed gaan?

10036805

Verschillende soorten carnavals kleding
Carnavals kleding heb je in vele verschillende soorten en maten. Zodra het feest losbarst vullen de straten zich met bontgekleurde mensen in de meest uiteenlopende kostuums. De een heeft zich ‘slechts’ getooid met een rare pruik, een paar gekleurde kledingstukken, een boa en een boel make up of schmink, terwijl de ander onherkenbaar verscholen zit in een groot dierenpak. Op deze dagen zie je de creativiteit van alle carnavalsvierders opbloeien en tot uiting komen en iedereen heeft het naar z’n zin. Als je niet zoveel geld wilt uitgeven aan carnavals kleding is dat geen enkel probleem. Met slechts een paar attributen is het mogelijk jezelf om te toveren tot een ander personage. Voeg hier nog wat schmink of make up aan toe en je voelt je de koning(in) te rijk. Wil je wel een bestaand outfit kopen, ook dan hoeft je niet heel diep in de buidel te tasten. Je kunt je voorkomen zo duur maken als jijzelf wilt en vaak wordt een bepaald soort pak ook nog in verschillende prijsklassen aangeboden.

Carnavals kleding kiezen
Omdat er zo ontzettend veel soorten carnavals kleding wordt aangeboden, is het soms lastig om tussen de bomen het bos nog te zien. Hoe bepaal je nou tussen al dat leuks wat jij aankomende carnaval gaat dragen? Je kunt hiervoor bij jezelf te raden gaan wat je sowieso altijd al leuk hebt gevonden. Zijn er bepaalde thema’s die je altijd al aanspreken? Kijk je bijvoorbeeld graag naar films met piraten of vind je alles wat met zombies te maken heeft leuk? Misschien moet je dan eens bij deze categorie gaan zoeken of je daar leuke carnavals kleding tussen kunt vinden. Het kan ook zijn dat je het voorgaande jaar iemand hebt gezien die iets aan had wat jou ook erg aansprak. Misschien wel iets van het Oktoberfest of juist iets uit de tijd van de flowerpower. Denk ook eens aan je beroep, of je daar iets mee kunt verzinnen. Als je timmerman bent kan het best grappig zijn om verkleed te gaan als hamer, of wat denk je van bananenkostuum als je op de groente en fruit afdeling werkt in een supermarkt?

Aanleidingen voor carnavals kleding
Als je carnavals kleding hebt gekocht, hoeft dit niet voor eenmalig te zijn. Je kunt dit kostuum het volgende jaar weer aan, maar je kunt ook zelf een themafeestje geven waarbij je je outfit weer uit de kast kunt halen. Er zijn verschillende aanleidingen te bedenken waarvoor jij je lekker kunt verkleden. Reken ook maar dat je kinderen het grappig vinden als jij opeens verkleed door het huis loopt.