Met verkleedkleren even uit je eigen huid stappen

Had je als kind ook zo’n rijke fantasie dat je iedereen kon zijn die je maar wilde zijn? Met of zonder verkleedkleren werd je een dokter, een vader of moeder, een piloot of je galoppeerde op je witte paard door het bos. Fantasie van kinderen is eindeloos, maar op een gegeven moment komt er een tijd dat je dat vrije fantaseren los gaat laten. Je gaat een normaal leven leiden en je wordt wie je nu bent. Zou het niet fantastisch zijn om weer even dat kind te zijn en je uit te leven in allemaal verschillende karakters die je zou kunnen zijn? Een themafeest of carnaval geeft je weer even de mogelijkheid je in de verkleedkleren te hijsen van een personage anders dan die van jou en om je fantasie de vrije loop te laten.

10024527

Wat zijn verkleedkleren?
Zoals het woord al zegt zijn verkleedkleren de kleren die je aantrekt om je te verkleden als een andere personage. Het is dus niet de kleding die je aan zou trekken op een normale dag, maar kleding die je uitkiest voor bijzondere gelegenheden zoals carnaval, Halloween, een themafeest of misschien zelfs met kerst of sinterklaas. Deze dagen nodigen je uit jezelf een voor te doen als geheel iemand anders. Het kan hartstikke leuk zijn als je jezelf zo verkleed dat mensen moeite moeten doen om je te herkennen.

Soorten verkleedkleren
Verkleedkleren zijn er in zeer veel verschillende soorten. Van zeer eenvoudig tot de meest bizarre creaties. Bij verkleedkleren kun je bijna letterlijk in de huid kruipen van iemand anders. Denk hierbij aan personen en striphelden zoals president Obama, Charlie Chaplin, Pipi Langkous, Spiderman of Batman. Je kunt ook teruggaan in de geschiedenis en je verkleden als een van je favoriete westernhelden, een elegante ridder, een woeste piraat of misschien zelfs wel als een eenvoudige landarbeider. Houd je van een feestje, denk dan eens terug aan de flowerpower tijd, de funky jaren ’80 en aan lekker veel glitter en glamour. Er zijn verkleedkleren voor alles wat of wie je maar wilt zijn. Hoef je niet perse iemand te zijn, maar is een iets ook goed, dan zijn er ook op dat gebied leuke creaties voor jou. Kruip in de huid van een hamer, wees een echte kromme banaan of zit je liever als spermacel in een condoom? Ook die dromen kunnen allemaal verwezenlijkt worden met verkleedkleren.

Verkleedgelegenheden
De meest bekende gelegenheden om je te verkleden zijn carnaval en Halloween. Met carnaval zijn de verkleedkleren die gebruikt worden vaak erg divers zoals hierboven beschreven, terwijl met Halloween meestal gekozen wordt voor eng uitziende kleding. Skeletten, duivels, heksen, zombies en vampiers zijn in die tijd erg in trek, maar ook kleding die verwijst naar personages uit horrorfilms, zoals Hannibal Lecter en personages uit The Exorcist. Met kerst wordt vaak gekozen voor een Kerstman- of Kerstvrouwenpak en natuurlijk mag Rudolf het rendier niet vergeten worden. Voor ieder moment zijn er wel de juiste verkleedkleren te vinden, waardoor je nooit lang hoeft te zoeken. Kruip in de huid van wat jij wilt zijn en geniet lekker van het feest.